فیلمسازی مستند

فیلمسازی مستند

 
در این بخش با زبان ساده میخواهیم بگوییم که همه فیلم ها مستند هستند (به غیر از فیلمهایی که با استفاده از رایانه و جلوه های رایانه ای ساخته میشوند) چون همه فیلمها واقعیاتی را که جلو دوربین اتفاق می افتد ضبط میکنند.
اما فرقی که فیلم مستند (یا آن چیزی که به عنوان فیلم مستند میشناسیم) با انواع فیلم های داستانی دارد این است که در فیلم های داستانی شخصیت ، حوادث ، مکان ها بازسازی میشوند تا داستان را با کنش ها و واکنش های درست و بجا به پیش ببرند ولی در فیلم مستند سوژه و محیط است که بیننده را تا پایان فیلم با خود همراه میکند.
 
برای ساخت فیلم مستند به چه چیزی نیاز داریم؟
شما از لحظه ای که دوربین را برای ثبت تصاویر در دست میگیرید در واقع به نوعی وارد دنیای اعجاب انگیز سینما میشوید، حال اگر حرفی برای گفتن داشته باشید و شیوه ای برای بیان حرفهای خود پیدا کنید آنوقت است که میتوانید عمر هنری خود را در عرصه بیشتر کنید و ببینده های همیشگی و پروپاقرصی برای خود فراهم کنید.
 

دوربین مناسب برای فیلمسازی

۱) دوربین باید حداقل کیفیت قابل پخش رو داشته باشد. که امروزه معمولا دوربین های full hd مورد استفاده قرار میگیرد.
۲) دوربین باید امکان انتخاب های دستی را برای وایت بالانس و فوکوس و همچنین دیافراگم داشته باشد.
۳) دوربین باید امکان نصب لنز های مختلف از جمله لنزهای پرایم و زوم و همچنین فیلتر های مختلف و پروژکتور رو داشته باشد.
۴) قابلیت وصل میکروفون و هدفون و وسایل ضبط صدا را داشته باشد.
 
طول مدت یک صحنه مساله ای مهم در موقع تصویربرداری به شمار میرود.
مثلا یک لانگ شات یا تمام نما که در آن عده زیادی باید نشان داده شوند نیاز به نمایش طولانی تری دارد تا یک نمای درشت که فردی را در حال خوردن چای میبینیم.
از قبل دانستن مدت نماهایی که در فیلم نهایی باید استفاده شود بسیار مهم است و اینکار سبب صرفه جویی زمان و هزینه ها در فیلم گرفته میشود.

 

پس صحنه ها باید چه طولی داشته باشند؟

میشود حساب کرد که یک نمای درشت مثلا ۵-۲ ثانیه زمان برایش کافی است و یک نمای لانگ شات یا تمام نما ۱۲-۱۰ ثانیه وقت میخواهد. در فیم مستند نباید زیاد فیلم گرفت. و این اشتباه است که معمولا فیلمسازها همیشه میگویند “فیلم زیاد بگیریم و در تدوین درست میشود” بلکه در این باره باید اطراف یک موضوع گشت و پژوهش کرد و نماهای دقیق و درست گرفت که با پیش زمینه فکری کارگردان مطابقت داشته باشد و از گرفتن نماهای پرت و اضافی در یک فیلم مستند بشدت باید پرهیز کرد.
 

فیلمسازی مستند

 

اصول هنری مونتاژ فیلم مستند در چیست؟

اول باید تمامی فیلم هایی که گرفته شده اند بازبینی کرد و رمان پلانهایی که میخواهید از آنها در فیلم استفاده شود بر  روی کاغذ یادداشت کنید. به این ترتیب در هنگام و همچنین ریتم نهایی مونتاژ فیلم دچار سردرگمی نمیشوید . بازدید مکرر فیلم این امکان را میدهد تا قبل از آغاز کار برای تدوین نهایی آنچه که فیلم زائد و یا پرتی محسوب میشود، کات و دور ریخته شود. نماهای پرتو دیده و کم نور یا ناواضح و همچنین نماهای تکان خورده در آورده شود و کلا هرچه که به فیلم صدمه میزنه باید دور ریخته شود.

 

انواع مختلفی از فیلم های مستند که در موسسه اپیزود فیلم ساخته میشود بدین صورت میباشد:

مستند تبلیغاتی

مستند صنعتی

مستند خبری

مستند علمی

مستند تاریخی 

مستند اجتماعی

و…..

ارتباط از طریق واتس اپ
ارسال